Kendini akışına bırakma sanatı başka hiçbir yerde Afrika topraklarındaki kadar çabuk öğrenilmiyor…

Casablanca hatta Babil ile fikir edinmek niye? Gelin, gezin, tanıyın... Şaşıracaksınız...

23.04.2007

Denize geleceklere...


Önemli bilgi : Marakeş sanılanın aksine deniz kıyısı bir şehir değil !! Bol bol havuz var, o ayrı !!

Fas -hele de ilk defa gelecekseniz- pek deniz tatili için seçilesi bir ülke mi? Ben tercih etmezdim... Bakmayın siz fotoğraflara, afişlere, reklâmlara...

— Okyanus suyu dondurucu soğuk.
— Özel plaj kavramı yok. 5*'lı bir otelde dahi kalsanız, halka açık plajın dâhilinde otelin şezlonglarında güneşlenebilirsiniz ama yine de herkesle beraber denize gireceksiniz. Yani... tablo şöyle: dev bir plajın ufak kurtarılmış bölgesinde siz ve diğer otel müşterileri vee etrafınıza serpilmiş kuma gömülmüş bolca maganda, her turist kadını-kızı potansiyel olarak gören bilumum herifler, deve turu satmaya çalışanlar, ailesiyle plajda kuskus yapmaya gelenler, celabalarıyla denize giren kadınlar, çocuklar, çocuklar, çocuklar… olacak.
— Atlantik’ten vazgeçtiniz, kuzeyde Akdeniz’e giderim diyorsanız; Temmuz-Ağustos aylarında hiç mi hiç tavsiye etmem. Bu aylarda Fas’lılar Tanger, Tetouan, Ceuta ve civarlarında ev kiralıyorlar, yurt dışından gelenler otellerde kalıyor, kısacası inanılmaz kalabalık oluyor. Yani plajlar hakkında yazdıklarım katmerleniyor.

Kısacası deniz pek uygun tatil formülü değil burası için…



Hiç yorum yok: